Vi vil tiltrække flere til kommunen

  • Der skal skabes en ny og attraktiv bydel i Køge Nord på vestsiden af motorvejen og jernbanen

  • Bydelsplanerne for Borup og Herfølge skal føres ud i livet, herunder skal bymidterne renoveres

  • Omfartsvejen nord for Borup skal færdiggøres

Køge Kommune dækker et stort areal, og vi er så heldige, at vi både har en større købstad, flere mellemstore byer og en række landsbyer, vi har let adgang til motorvejen og flere togstationer, og vi har både skov og strand. Her er alle muligheder for at sikre attraktive boliger, både for dem som ønsker at bo tæt på byen, og dem som gerne vil have mere fred og måske mere plads på landet. Vi Konservative vil arbejde på, at der på forskellige placeringer i kommunen kan skabes boliger for alle, både ift. størrelse og pris og ift. ejer- og lejeboliger.

Det er vigtigt, at vi har mulighed for at tiltrække de personer, som får arbejde i nogle af de større arbejdspladser, som er ved at blive skabt, så de får muligheden for at slå sig ned i kommunen. Det, der betyder noget, når man vælger, hvor man vil bo, er ofte afstanden til dagligvarebutikker, men også om det er nemt at transportere sig fra bolig til job og fritidsmuligheder, og om der er gode pasningsmuligheder til børnene. Hvis vi skal fortsætte den gode retning med at tiltrække nye borgere, skal vi følge med på disse punkter, og især transporten viser sig at være en hindring for, at flere vælger at flytte til fx Bjæverskov og Borup. Der er mange aktiviteter, som foregår i Køge by, og for unge uden kørekort eller ældre, som ikke længere kan køre bil, skal det være muligt at komme til Køge inden for en halv time med offentlig transport.

Vi må ikke glemme, at det også betyder noget for kommunen, at vi kan tiltrække og fastholde de nyuddannede i kommunen. De har brug for billigere boliger, men også adgang til et godt netværk og aktivt caféliv, som vi gerne så mere af i flere dele af kommunen. Vi bakker op om bydelsplanerne og at inddrage de lokale, så vi kan finde ud af, hvad der skal til for at gøre det endnu mere attraktivt at bo i de mellemstore byer, så handelslivet kan komme til at fungere bedre der.