Folkeskolen i fokus

  • Mere fokus på fagligheden i folkeskolen. Det er dét, skolen handler om.

  • Bedre fysiske rammer på skolerne, f.eks. toiletter og omklædning, idrætsfaciliteter og undervisningslokaler.

  • At lærerne får lov at være lærere. Er der behov for pædagogisk støtte i klassen, så lad det være en pædagog, som gør det

Konservative arbejder for større fokus på disciplin og mere synlig konsekvens af vold og mobning. Samtidig skal der være mere fokus på fagligheden i vores folkeskole. De sidste år er det hele gået op i heldagsskole, læretidsaftaler og lange dage. Det vil vi gerne lave om på. Og de fysiske forhold i folkeskolen er noget andet, vi vil lave om på. Det er for dårligt, at der er elever, som holder sig hele dagen, fordi de fx ikke vil gå på toilettet. Vi mener, at skolerne skal prioriteres først, når kommunens ejendomme skal renoveres.

Flere kommuner har succes med fagklasser i udskolingen, hvor eleverne har undervisning i 3 dage, hvor de lærer de basale færdigheder, og så er ude på arbejdsmarkedet hos fx en håndværksmester de 2 resterende dage. Vi tror, at mere differentieret undervisning i udskolingen kan være med til at højne det samlede niveau, blandt andet ved at lade den grundlæggende undervisning være fælles, men specialiseringen være delt, fx mellem mere boglig linje og en mere erhvervsrettet linje.