Vejen fra studie til job

  • at uddannelse har til formål at give job i den anden ende, og derfor skal tankegangen ”uddannelse til job” indtænkes fra skolestart til studenterhue

  • at der arbejdes endnu tættere med de lokale virksomheder i forhold til at få flere i uddannelse

  • at fagklasser implementeres i udskolingen, så eleverne kan få en smag for hvad det er for et arbejdsliv de skal ud i

I alt sin enkelthed skal vi sørge for i vores uddannelsesindsats og vejledning af vores udskolingselever, at de ikke vælger uddannelser ud i arbejdsløshed, men uddannelser som passer til fremtidens arbejdsmarked. De gymnasiale uddannelser er nødvendigvis ikke for alle. Det er OK med adgangskrav, for at styrke kvaliteten af undervisningen. Der skal selvfølgelig være uddannelsesmuligheder for alle, men ikke alle SKAL være akademikere for enhver pris.

Vi har virksomheder i vores kommune som gerne vil være med til at løfte. Ikke alle elever er klar til at starte direkte på en erhvervsuddannelse, men har måske brug for et år eller to som arbejdsdreng for at blive klar og her tror vi på at vi sammen kan løfte de elever.

Flere kommuner har succes med fagklasser i udskolingen, hvor eleverne har undervisning i 3 dage hvor de lærer de basale færdigheder, og så er ude på arbejdsmarkedet hos f.eks. En håndværksmester de 2 resterende dage.

Vi skal se i øjnene, at hvis det her skal lykkes, så skal vi starte dybt nede i folkeskolen, med at italesætte, vejlede og klargøre de unge mennesker til deres næste uddannelse – ungdomsuddannelsen.